neljapäev, 31. detsember 2015

2015 purki ja kaas peale.

2015 on olnud päris tegus, aga kui kõik kirja panna, siis peaks hakkama tõenäoliselt romaani kirjutama, seega paneks kirja mõned olulisemad tegevused.

Kuna minu kolmas hooaeg rattal sai tehtud, siis ehmatuseks mõned numbrid...

Kokku sai keritud 13503,3 km, aega kulus tagasihoidlik 587 tundi ja nende numbrite saavutamiseks tuli teha 238 sõitu. 
Kui asi statiliselt nädalatesse lüüa, siis nädala kohta kõigest 4 sõitu, 212 km ja ajakulu nädala kohta 8 tundi 10 minutit.
Üldiselt võib rahule jääda, pea 1000 km rohkem kui eelmisel aastal, lisaks erinevate vahvate sõprade tungival soovitusel sai aasta lõpus pisut vabamalt võetud ja kehale pisut puhkust antud.

http://2015.strava.com/video/SUU56pa




Mõningad asjad,  mis ikka ja jälle meelde tulevad...

Hooaeg sai käima lükatud Tallinna Linnarogainiga, kus maailmameister Lauri Malsroos vedas mind jõuga esikohale, tänud takkajärgi.



Kevadekuulutajaks võib ka arvatavasti nimetada tõsise MTB ratturite katsumuse Saku100!

HEEC üpris hea hooaeg, eesmärgiks oli seatud tagasihodlikult püsida 200 sees ja kombata 100 piiri. Õnnestus püsida julgelt 100 sees, parimaks kohaks suisa 51, hooaja kokkuvõttes kohaks 72, 8 starti, 0 katkestamist.
Lisaväärtust andis Tervisespordi stabiilne meeskond, kellega pürgisime hoojalõpuks 8. kohale (kokku 78 meeskonda).







Skoda Kolmapäevakutel oli plaan püsida 50 seas ja vanuseklassis punnida 10 hulka, õnnestus. Absoluudis püsisin julgelt 20-30 vahel (parim koht 11), vanuseklassis kindlustasin turvalise 5. koha.







Esimene Rattaralli sai samuti plaani pandud, stardikoht 1000 juures, Tartus Jõgevani tugev soolosõit ja sealt suurema pundi peas püsides Tartu poole tagasi, tulemuseks 277, vähemalt uuel hooajal saab pisut parema stardikoridori.

Kruusatee kihutamise tippsündmus Tartu Rattamaraton mahtus samuti graafikusse, paraku enesetunne ja eelmise õhtu põhja ladumine ei andnud võimalust suurt pingutust teha, kuid hoolimata sellest mahtusin napilt 200 sisse, koht 199 abiks ikka.

Jaaa nooo loomulikult maastikuratturite igaaastane sanatoorium, eelmisel aastal välja kirjutatud retsepti ära kasutamine, hullude ravi jne "Haanja100"
Ilmataat, va sindrinahk, kandis kenasti hoolt selle eest, et kõik 500 hullu saaksid seda, mida on oodanud, Haanja tõusud, lõpmatud singlid, vihm, muda, savi, mittetöötavad käigud, olematud pidurid jne, jne, jne.
Kõike seda pakutavat nautides õnnestus taas välja sõita uus retsept ja kui käed-jalad otsas ning töötavad, siis 2016 tuleb taas ravile minna, ei ole pääsu.



Loomulikul tulevad ikka ja jälle meelde suvised matkad RMK matkaradadel. Ehmatuseks superägeda seltskonnaga (Elmo, Ando, Kristi, Henry, Siim K, Siim S, Tarmo, Kadi ja väike kaardilugeja) 5-päevane matk Aegviidust - Ähijärvele, sinna kohe otsa Tarmoga kahe päevane kiirmatk Oandu - Ikla - Pärnu suunal. 
Ja kauba peale Tarmo hea nali, et tee veel see Peraküla - Aegviidu kah ära, siis juulikuuga kõik tehtud. Mis seal ikka, mõni päev puhkust, varakult rattale ja 16 tunniga see 274 km tehtud saigi.
Seega ehmatuseks Aegviidu - Ähijärve 637 km, nädala pärast otsa Oandu - Ikla - Pärnu 442 km ja finaaliks Peraküla - Aegviidu 274 km. Kokku 1353 km matkamist.
























Kuna pikemad sõidud hakkasid meeldima, siis tegin veel augustis kerge Tallinn - Jõgeva - Pärnu - Tallinn MNT tripi, kolme päevaga 508 km, sealhulgas sai teisel päeval Jõgeva (Sadala) - Pärnu suunal 180 km päeval, keskmist kiirust hoitud 34,1 km/h.






Kindlasti oli vahva Tervisespordi suvelaagris, palju kaunist maastikku, megalahe seltskond ja hästi orgunnitud üritus,





Ei saa mainimata jätta ka Tervisespordi sügislaagrit, põnev seiklus, hea trenn TRM-ks ja meeleolukas õhtune istung.



Aasta lõpus sain veel Virgo Neemelt kutse liituda EJL-i paari tunnisele arutelule, kuidas ja kas saaks EJL lisaväärtust luua harrastus-, amatöör- ja miks ka mitte niisama igapäevasõitu tegevatele ratturitele.
Mõtteid ja ideid tuli siit ja sealt ning julgeks öelda, et kui pisut plaani edasi pidada, siis saab kindlasti EJL olema tänapäevane ettevõtmine ja aitab kindlasti ülalnimetatud tegelastele lisaväärtust luua.
Esimesel istumisel said kokku Urmas Karlson, Erkki Raasuke, Virgo Neeme, Veiko Viira, Priit Salumä, Mihkel Reile, Allar Tõnissaar, Allan Aulik, Sulev Lipp ja Viljar Varik.


Kuna sügisene puhkus hakkas juba ära tüütama ja hea kolleeg jagas minuga suhteliselt omapärast väljakutsest, siis sai veel plaani võetud niinimetatud laboriroti amet :)
Täpsemalt oli tegemist Tartu Ülikooli Spordibioloogia ja füsioteraapia instituudi uuringuga.
Teema ja päevakava nägi välja nii:
Tegemist on naatriumtsitraadi manustamise uuringuga kõrge temperatuuriga keskkonnas (kliimakamber, mille temperatuur on seadistatud 32 kraadi peale ja suhteline õhuniiskus on 46%). Vaatlusalused sõidavad enda jalgrattaga. 
Laborit tuleb külastada kokku 7 korda, mille käigus: 
1) Maksimaalse hapnikutarbimise (VO2max) test – tõusvate raskustega suutlikkuseni 
2) nn tutvumistest kuumas 40km (endale sobival ajal) *nende vahel vähemalt 1 päev 
3) tutvumistest kuumas 40km (endale sobival ajal) 
4) Kehakaalu langetamise test (3-4% kehamassist) - Orienteeruvalt kell 13.30-18.00 *16h taastumisaega ja järgmise päeva hommikul... 
5) ... Ajasõit 40km - Orienteeruvalt 8.00-12.00 *1 nädalase vahega korduvad 4. ja 5. punkt uuesti (erinevus on toimeaines: naatriumtsitraat või platseebo ehk võltsravim (kapslite kujul)) 
6) Kehakaalu langetamise test (3-4%) 7) Ajasõit 40km

Siinkohal sügav kummardus vägeva higistamise eest Silva Suvile ja Marti Moosesele.





Oot-oot, mis siis veel? 
Ai kurja, loomulikult RAPHA500 sai täna ära kaanetatud, eesmärk lihtne 24.12-31.12 sõita rattal õues 500 kilomeetrit.




2014 Rapha500 sai samuti tehtud, siis olin ametlikult üks kahest eestlasest, kuigi on teada, et olid veel mõned.



Sedasorti heategusid sai sellel aastal tehtud ca 6.

Aga 2016?

Suuri plaane ei pea, jaanuaris peaks jõulutaadi lubatud kingitus kohale jõudma, eks siis näis.


Kui midagi nässu ei lähe, siis kohtume aprillis Tervisespordi kevadlaagris, sedapuhku siis Mallorcal.
Teadupärast ei ole ma seal tavapärast kevadlaagrit tegemas, vaid võtan endale sappa tõsihingelised MTB sõbrad ja viin naad läbi 3 nädala eriti mõnusatele Mallorca singlitele, tõusudele ja langustele, orgudesse ja mäetippudesse.

Kindlasti on esialgses graafikus oma koha leidnud Skoda kolmapäevakud, TRR, TRM ja Haanja100.

Kas ja millist sarja sõidan? 
Tegelikult täna veel ei tea. Päris esiotsas sõita ei suuda, aga kui punktinoppijat vaja, siis olen pakkumistele ja väärt mõtetele avatud :)

Kindlasti koostöös Tervisespordiga teen erineva tasemega ühissõite ja trenne, maanteel ning metsas.








Üldises joontes on olnud lahe aasta, palju vahvaid tegemisi ja palju uusi toredaid tuttavaid, mis sa hing veel oskad tahta.
Tugev käepigistus ja tänusõnad: Tervisespordi seltskonnale ladvikust viimase liitujani, Hawaii Expressi seltskonnale (Karel, Kristjan, Ailar, Priit, Enn, Ott, Lembe, Roman jne), Haanja100 retsepti väljastaja Ivarile, tööandja Scania Eestile, kes juba kolmandat aastat paneb ilusa sini-must-valge vormi selga ja saadab mõnele vahvale võistlusele osalema. 
Eriti tummine käepigistus Aegviidu-Ähijärve maktkapundile, oli vägev rsk :) 
Eks seda nimede lugemist võiks siin uue aastani jätkata :)

Ühesõnaga, KAUNIST JA TURVALIST AASTAVAHETUST  JA ERITI TEGUDEROHKET UUT AASTAT!





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar